martes, 3 de marzo de 2015

ANA DIAZ RICO
Dissabte, 19 de gener, La Florida està de festa. Obre un nou i molt esperat centre cívic que porta el nom del barri i també el nom d’una històrica lluitadora veïnal, Ana Díaz Rico. De les 11 a les 14 hores hi haurà jornada de portes obertes. 
El nou equipament cultural i cívic La Florida Ana Díaz Rico està situat la plaça dels Blocs de la Florida. S’inscriu en el Pla integral de la Florida, les Planes i Pubilla Cases. Tot i que la Generalitat ha paralitzat les ajudes econòmiques, l’Ajuntament ha decidit seguir endavant amb la seva construcció. Dóna resposta a les demandes de les entitats de l’entorn que sol•licitaven un espai on poder realitzar activitats.
L’objectiu del centre és convertir-se en un nou element de cohesió i dinamització per al barri, que revitalitzi el teixit urbà, social i econòmic, i millori la qualitat de vida dels veïns, que tindran un espai de referència on venir a fer activitats i vida de barri.
El president de l’Associació de Veïns de la Florida, Antonio García, ha assenyalat que els veïns estan molt il•lusionats. “Portem més de 30 anys reivindicant la construcció d’aquest centre. És un centre molt esperat i molt necessari. Per exemple, hi ha molts joves que tenen grups de música i no tenen local d’assaig. O tenim una llista d’espera molt llarga dels tallers de manualitat que ara fem al carrer Llorer. També hi ha un grup de noies del barri que s’han oferta a donar classes de gimnàstica a dones grans del barri”.

El regidor del Districte IV i V, Pepe Castro, ha explicat que és important destacar la implicació de les entitats, tant en l’organització d’activitats com en el procés reivindicatiu. “No és un centre cultural, ni comunitari, en realitat és un centre de barri, un punt de trobada, un espai de participació”, ha afegit Pepe Castro.
Les activitats del centre
Les activitats que ofereix el Centre la Florida Ana Díaz Rico les organitzaran entitats del barri, conjuntament amb administracions i institucions. Així, l’Associació de Veïns de la Florida impartirà tallers de manualitats, gimnàstica per a la gent gran, reforç educatiu i classes de llengua castellana.
L’Associació Cultural Somnis oferirà, dansa i teatre; el Grup Sardanista de la Florida, sardanes; la Fundació Privada Pere Closa, reforç educatiu; l’ACR Capgrossos de la Florida, tabalers i construcció de capgrossos; l’Associació Cultural Mediterrània, capacitació lingüística en castellà; l’Esplai la Florida, formació i inserció ocupacional, en el marc del projecte Japi; la Federació d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet (FECEAL), música i dansa: l’AMPA de l’Escola San Jaime, dansa, i l’AMPA de l’Escola Joaquim Ruyra, el projecte musical Gameland i el taller d’efectes especials FX, escenografia d’efectes especials. Entre les entitats vinculades al centre també hi ha la Comissió de festes de la Florida.
Aquest nou equipament també acollirà classes de català, impartides pel Centre de Normalització Lingüística, i diversos serveis oferts per l’Ajuntament: un punt de lectura, coordinat per la Xarxa de Biblioteques; un cinefòrum, coordinat per Joventut; un espai per a joves, gestionat pels Serveis Socials, i un punt de suport ocupacional de l’Àrea de Promoció Econòmica. A més, també hi haurà l’Orquestra de la Florida, escola de música, cinema i educació, de l’Escola de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet.
Les obres es van iniciar ara fa un any, en el lloc on hi havia una pista poliesportiva. L’edifici, d’una sola planta, té una superfície de 372 metres quadrats i un pati obert de 87 metres quadrats. Disposa d’una sala polivalent de 115 metres quadrats, d’una sala taller, d’una aula d’informàtica, d’una sala d’estudi i una sala condicionada amb aïllament acústic per poder acollir assajos musicals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario